Friday, June 13, 2008

Bil, Bil, and Bil

The conversation that takes place right here, right now :

Bil

: Bil, study la!

Bil lagi

: Ye la, tau…

Bil jugak

: bistu?? Pegi laa study, ape tunggu lagi?!

Bil

: Ntah! Pegi la blaja skrg!

Bil lagi

: Skrg penat la, ngantuk…

Bil

: Camne boleh penat? Dah la byk tido, still penat lagi?

Bil jugak

: Penat buat apa?! Dah la semalam, kelmari, haritu, dulu2, pun tak penah study jugak… *bluErk*

Bil

: Spatutnya tadi nak blaja, tapi tiba-tiba Niken panggil utk practice dancing :(

Bil jugak

: Aaah alasan!! Sebelum Niken panggil, Bil buat apa?

Bil lagi

: Bil tengah… nak tido. Ingatkan nak study mlmni, so nak tidur skjaaaap je!

Bil

: Haa look! Even before Niken panggil pun… dah nak tido. Before nak tidur tu, Bil buat apa?

Bil lagi

: Sembahyang

Bil jugak

: Before sembahyang?

Bil lagi

: Ngaji

Bil jugak

: Before ngaji?

Bil lagi

: Baca yaasin, before baca yaasin smbhyang Maghrib, before that mandi, before that lagi bersantai2 dpn laptop sambil tunggu time nak maghrib, before that lagi… anyway, harini kan balik lambat dari campus, hujan plak tu, dah la practice byk, penat tau!! Waaaa~

Bil

: okay2… semalam?

Bil lagi

: Semalam… quite stress pasal Dekan Cup, pastu practice lama gak. Petang tu Kak Nad ajak kluar. So pegi kluar dgn Kak Nad and Abg Sam, jln2 dlm kreta. Rindu kak Nad, dah lama tak kluar dgn dia. Dia asyik busy jaga dkt hospital je.

Bil

: hmm..!!! Before kluar dgn Kak Nad?

Bil lagi

: Petik daun mint drpd balik dari class, pastu basuh2, bilas2 daun mint.

Bil

: okay, at least tu something yg berfaedah there I see... TA (thesis) work.

Bil jugak

: malam semalam??!

Bil lagi

: Pas mghrib, pegi main pool utk menenangkan fikiran, pastu, gi tengok liveband skejaaaap. Rupanya, nama Panji punya band tu is Spaghetti Band, baaaru makcik tau~

Bil jugak

: Cis! Buang masa jer!

Bil lagi

: klau tak pegi pool pun, mesti tak study, sbb takde mood. Nak buat camne? *eye rolling*

Bil

: okay2, lepas balik dari pool?

Bil lagi

: sampai2 rumah je, tak sempat2 nak masuk bilik, tengok the girls tgh lepak2 dpn TV, gossiping and… urut mengurut!!! Bil k an mmg pantang tgk aktiviti urut mengurut ni, so join la! Aaah~ sedapnyaaa…

Bil

: Eeeee Bil!!! Tak penting!!! Patut balik tu, dah hilangkan stress, boleh la study… *geram mode *

Bil lagi

: ntah la, tapi urut mcm lagi best jer~ nak tau apa jadi lepas aktiviti urut mengurut and gossiping? *blink2*

Bil jugak

: APE?! *marah mode*

Bil lagi

: Mandi, smyang, ngaji and… tido!!! Hahaha

Bil jugak

: tak guna btol!!!

Bil lagi

: lepas mandi malam mesti rasa bessstt gile utk drop dead on bed. Nak buat camne…~

Bil

: Bil, please!!!!!!!!!! Study la!!!!!!!! Exam is so damn freaking near…

Bil jugak

: dah la tough subjects. Notes dah complete belum?

Bil lagi

: arrghh!! Stress!!! Printer kan dah mabuk! Camne nak print notes?! Besok la.. besok Bil pegi cari notes and Photostat jer. Okay?

Bil jugak

: betul besok? Promise?

Bil lagi

: Oops, besok kan practice dekancup. Petang besok then. Then malam boleh start study.

Bil jugak

: Kalau tak study jugak?

Bil

: Klau tak study besok, denda hari sabtu tak boleh pegi saloon!

Bil

: So now? Nak buat apa?

Bil lagi

: Tido la… dah kol 12 okay~

All Bils

: Aarrhhh!!! Kenapa kena ada exams??!!


Currently visiting : toxoplasmosis

2 comments:

Nanie MK said...

hahahahaha. ape nii bil??
pening nani bace.

Bil said...

ntah la nani.. bil lagi penin~ nak termuntah2 dah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...